Resepi Bayam Merah Tumis Air

Hai semua. Hari ini saya kembali untuk berkongsi resepi yang baru. Rasanya macam dah lama tidak menulis entri untuk resepi. Menu untuk hari ini ialah bayam merah tumis air.

Mesti pelik tiba-tiba saya masak sayur bayam. Selalunya kubis ungu je๐Ÿ˜‚.  Sekali-sekala tukar selera. Mana tahu anda boleh dapat idea untuk memasak. Semasa arahan kawalan pergerakan ni lebih baik kalau kita masak sendiri di rumah. Mari baca resepi untuk bayam merah tumis air ni.

Bahan-bahan
Bayam merah
2 ulas bawang putih-diketuk
5 biji bebola ikan-dipotong empat
5 tauhu pok-dipotong dua
Air-secukupnya
Garam-secukupnya
Minyak masak-untuk menumis

Cara-cara memasak
1. Panaskan minyak dalam kuali. Masukkan bawang putih dan goreng sehingga garing.

2. Masukkan bebola ikan. Kacau buat seketika.

3. Masukkan air dan biar sehingga mendidih.

4. Masukkan bayam merah lalu kacau.

5. Apabila bayam merah sudah layu, masukkan tauhu pok.

6. Masukkan garam dan kacau seketika.

7. Hidangkan bayam merah yang sudah siap dimasak.


Siap sudah bayam merah tumis air. Selamat mencuba. Dialu-alukan untuk berkongsi resepi lain untuk bayam merah di ruangan komen. Jumpa lagi dalam entri yang akan datang.

Baca resepi yang lain:

Comments

Post a Comment